8. Bolyais Világtalálkozó - NagyvisnyóA minden évben hagyományosan megrendezésre kerülő Bolyais Világtalálkozók sorában 2002-ben immár a VIII. került sorra. Idén új helyen találkoztunk, június 27. csütörtök és június 30. vasárnap között Nagyvisnyón jött össze a társaság. A szeretett Körtvélyespusztát egyrészt kinőttük, másrészt sajnos állapota nagyon leromlott.


Idén már csütörtökre hívtunk mindenkit (eddig a csüt. este a szervezőké volt, előkészületnek). A talán még a szokottnál is jobb hangulatú bulin már ezen az első napon 40 felnőtt és 21 gyerek volt ott, szombat délután az összlétszám elérte a 90 főt.

Külön kiemelném a KÖJÁL-ellenőrzést, azt hiszem, a két hölgyben egy életre szóló kitörölhetetlen nyomot hagyott az eset... J

A hangulatról beszéljenek a reakciók a levelezőlistáról, majd utánuk néhány fénykép.Dátum: Wed, 3 Jul 2002 10:29:45 +0200
Feladó: Balazs Gyimothy
Címzett: oregbc@list.geobio.elte.hu
Tárgy: [Oregbc] BVT
---------------------------------------------------------

Sziasztok!

Igazan fantasztikus volt ez a negy nap. Ellettem volna meg par napot. A legnagyobb dolog szamomra megis az volt, hgy megismerhettem sok olyan Oreg Bolyaist akiket eddig meg csak a roluk szolo legendakbol hallhattam. Most ertettem meg sok mindent Rufi peldabeszedeibol. Hat igen ezt at kell elni.
Koszonet tovabba mindenkinek akik segitettek a pulykak elkesziteseben (colopveres, nyarsrahuzas, fagyujtes, favagas es persze az egesz napi tarsasag (egy percre sem voltam egyedul!!!)).
A sieles melle bekerult a BVT is a "De varom mar...!" listamra.
Udv!
Balazs

Ui:
Szeretnem elkerni a penteki Pandurgulyas receptjet a krumplislangoseval egyetemben.


Dátum: Thu, 04 Jul 2002 20:46:56 +0200
Feladó: axelero
Címzett: oregbc
Tárgy: [Oregbc] RE: BVT
---------------------------------------------------------

A pandurgulyas receptje: Vegy egy darab Pakait ..........
Na van meg kedved hozza?

Duda


Dátum: Wed, 3 Jul 2002 15:40:08 +0200
Feladó: Sarai Istvan
Címzett: 'oregbc@list.geobio.elte.hu'
Tárgy: [Oregbc] bvt, cd, lori, stb
---------------------------------------------------------

Eloszor is roviden es tomoren: Szerintem ez volt eddig minden idok legjobb BVT-je. De szoljatok ha tevedek... Koszonet mindenkinek aki kitalalta, megszervezte, esetleg reszt vett. :)
Nem csak a Laci nem tudta ki is az a Lori, Eszter stb. De o legalabb meg merte kerdezni! Bevallom en is tudatlanul szemleltem az elso levelet, es elgondolkodtam, hogy ki a fenek lehetnek ezek. :)

dm

ps: uttoro is voltam, Csillebercen is jartam, es amikor beleptem a KISZbe nem felbomlott!! :)


Dátum: Wed, 3 Jul 2002 10:48:58 +0200
Feladó: Berkó Levente
Címzett: ÖregBC (Elektronikus levelek)
Tárgy: [Oregbc] BVT 8.2
---------------------------------------------------------

Sziasztok!
Szokás szerint Olga levelét továbbítom, de azért én is jól éreztem magam!
B. Levi

Egy kis utóhang. Pár nap késéssel, de nem azért, mert mintha most józanodtam volna ki.
A hely nagyon szép, jó tudni, hogy hosszú távon rendelkezésünkre állhat. Nekem különben tényleg vannak Jászberény környékén gyökereim, a fele rokonságom jászalsószentgyörgyi.
Jó volt találkozni régen látottakkal (és először látottakkal), élvezni a többé-kevésbé jó időt, finom ételeket, jó hangulatot. Köszönet érte mindenkinek, akit illet, és elnézést azért, mert idén a munkából nem vettem ki a részem. Ígérem, hosszú távon hozni fogom a formámat.
Jövőre találkozunk
Olga


Dátum: Thu, 4 Jul 2002 10:16:58 +0200
Feladó: Zsolnai László
Címzett: Oregbc (Elektronikus levelek)
Tárgy: [Oregbc] BVT8
---------------------------------------------------------

Sziasztok!
A BVT-vel kapcsolatban én sem tehetek mást, mint csatlakozom az előttem szólókhoz: szerintem is nagyon jól sikerült, köszönet érte mindenkinek. Jó volt kiszakadni a hétköznapokból, régi emlékeket felidézni, megbeszélni a Pepe nemiéletét, finomakat enni, dumálni újakkal és régiekkel, bolyais dalokat énekelni. Erről jut eszembe, jövőre esetleg összehozhatnánk valamelyik estére egy kis élő zenélést. Rufi alakítása szenzációs volt péntek reggel a "látogatóba" érkező hölgyekkel, a mikulásos poénra gondolok. Sanyika házipálinkájának emléke még most is elevenen él bennem. Szóval jó volt veletek lenni, s ha jól számolom, már csak alig több mint 350 nap, s kezdődik a következő.
Üdv, Laci


Dátum: Mon, 08 Jul 2002 22:59:20 +0200
Feladó: Eszter Deak
Címzett: BClist
Tárgy: [Oregbc] Polgari Kor
---------------------------------------------------------

Már régóta készülök írni, de nem fértem hozzá a számítógéphez a rengeteg vasalni valótól. (Mindketten szívbajosak vagyunk, nem kockáztathatunk még egy kis vasalást is.) Egyébként a Bütyök ásta ki a gépet és letöltötte mind a 107 levelet. És én majdnem mindet elolvastam. Most összefoglalva néhány gondolat:
- Tyufi még mindig hosszú í-vel írja, hogy mindig. Pedig már írtam neki. Más alapvető nyelvtani hibákat is vét, főleg személy neveknél, de annak politikai felhangja lenne.
- Józsika szerint mindenki egy kis pöcs. Ez az eredmény önmagához viszonyítva jön ki?
- A BVT8 Szervező Bizottsága megfélemlítette azokat akiknek nem tetszett a Nagyvisnyói Buli.
A Nagyvisnyói Újságban szidalmazták a Mese sajtot. És ezt kikérem magamnak. Gyermekkorom kedvenc tápláléka ez a remek termék. Mondhatni ezen nőttem fel. (Látszik:-)) Egyébként mutációját még mindig meg lehet csípni -csokoládés Medve sajt néven- egyes bevásárlóközpontokban. Szóval arra gondoltam, hogy létrehozom a Mese sajt imádók polgári körét, "Ha még egy embert hozok, akkor már ketten leszünk!" jelszóval.
De sajnos őseim múltja miatt ezt nem vállalhatom. Viszont szívesen tagja lennék a Bolyais Polgári Körnek, csak azért, hogy belülről bomlasszuk a rendszert.

Polgári Üdvözlettel: Béka


A 3 tenor...
 
...és a 3 szoprán.
 
Csoportkép a kiránduláson...
 
...valamint az étkező bejáratában.
 
Dizsi
 
Előkészületek fellépés előtt.
 
Hacsek és Sajó
 
Felkészülés...
 
A gyerek és a táborvezető...
 
Az ifjú és a táborvezető...
 
Azt hiszem, ez a kép
nem ebbe a sorozatba tartozik...
Étkezős egyveleg
 
Így készült a pulykasült
 
Pakai féle főzőiskola 1:
A kész Pandúr-gulyás
Pakai féle főzőiskola 2:
A kész frizbi... vagyis lángos...
Pakai féle főzőiskola 3:
A készülő ...lángos...
Zárókép
 
Az új generáció 1
 
Az új generáció 2
 
"Hegyek között, völgyek között..."
 
 
Nyilas Dr. ellenőrzi a helyet,
hogy lehet-e itt rendelni...
...Lehet...
 
No comment...