BVT XIV.
2008.VI.27-29.
Nova
Hosszú évek után újra egy helyen, és egymás után lett megtartva a BVT és a BGyT, mivel sikerült olyan helyet találni, mely mindkét rendezvény igényeinek megfelel.
(Nováról részletesen nem írok, mert a BGyT beszámolóban is, és a BGyT-BVT előzetesben is ki van emelve minden olyan tulajdonsága, ami miatt ezt a helyet választottuk, ráadásul a képek itt is láthatóak.) Sajnos, a hagyományos időpont sem volt a legjobb választás, mivel az egyetemen még tartott a vizsgaidőszak, így a fiatal Bolyaisok közül viszonylag kevesen jöttek el. Ennek az lehetett volna a megoldása, hogy vagy a BVT-t tesszük egy héttel későbbre, de -többek véleménye szerint- nem jó a BGyT utáni BVT (s ráadásul a kuratórium döntése ezt ki is zárja), vagy a BGyT-t tesszük későbbre, de ez semmiképp nem célszerű, mivel az már a nyaralások időszaka.A BVT eleje a szokásos közös leutazással kezdődött (ami eddig méltatlan módon egyszer sem lett megemlítve részletesen). Idén a ráérő és ezt a megoldást választó társaság tagjai: a Novotny testvérek (Anna és Dóra), Mariann, BéLevi, MóriTé, Duda, Laki Peti és Joci. Mint a képeken látni, azért hangulat volt rendesen (némi bor, sör és pálinka ráhatással J).
Az első kör... ...a második... ...ez csak részben harmadik, mivel...
Duda: "ez csak a jégakku" - persze J
... ez meg a sokadik. J Mégse egy húzásra
kellett volna meginni?
Tiszta mosoly mindenki...
(különösen az egyik kameraman)
...ezért. Valakinek már csak
a dugó jutott.
Akinek kicsit sok volt a Tokaji. J
(és a második fényképezősünk)A pénteki program elég egyszerű volt, egy "kis" vacsi (háromféle kaja, Nassanyi és Kacsa szakácsok munkájaként)...
A pacal A csirke A 'vegakaja' (még darabokban)...majd utána az Old Bolyais Band újabb nagysikerű koncertje.
Az 'alap' zenekar És a 'kiegészítő' tagok (a jövő 'Old Bolyais Band'-je?)

Ez utóbbi szabadtérre lett tervezve (mint a vacsora készítése is), de a koncertre való készülés közben eleredt az eső, így a helyi nagyterembe kellett becuccolni. A hangulatot ez nem befolyásolta, bulizni mindenhol lehet J.
Előkészületek Egy kritikus A gyerek! Hol a gyertyám?
Amikor a zenekar pihen Tánci-tánci (még a gyerekek is) A sokadik visszatapsA másnapi reggeli svédasztalos rendszerű volt, mivel a Bolyaisok 'BVT-s reggeli' szokásait ismerjük J. Ezért nem is kértük csak 9-re, a vége pedig elvileg 12-kor volt, de gyakorlatilag még ez után is lehetett enni, amíg még tartott.A szombati program koradélután kezdődött a lassan már hagyománnyá váló Nassanyi-féle borkóstolással (idén a Villányi borvidék nedűivel ismerkedtünk)...
A főszereplők Nassanyi 'szomalié' A hostessek munkában Akik már közben megadták magukat J...ez folytatódott egy Maugly féle vacsorával......meg volt egy BOT díjátadás is (idén Bea kapta a díjat)......és befejeződött a Rufi által levezényelt Bolyais újraavatással. Itt csak a szóbeli feladatokra jutott idő, így az írásbelit a végén csak átnéztük (úgyis felesleges lett volna ez utóbbi, mivel a szóbelin mindenki meg lett húzva - Kacsa még az UV(IV)-n is, de végül egy kegyelem kettessel csak újra Bolyais lett).
Feladatok A mű-sorvezető J I. feladat: Zsűri stylistok
(a kommentálás)
I. feladat: Zsűri stylistok
(az eredmény)
II. feladat: Koktél-varázs
(a magyarázat)
II. feladat: Koktél-varázs
(az elkészítés)
III. feladat: A három Gitár IV. feladat: Bolyais nevelési tanácsok
V. feladat: Fityuszra várva
(műsor)
V. feladat: Fityuszra várva
(akire várnak: Fityusz)
VI. feladat: Szagelszívó brigád VII. feladat: Gigások harca
(lézerkardozás)
VII. feladat: Gigások harca
(a 'húzottszemű' hacker)
VIII. feladat: Bolyai-s-láger IX. feladat: I. BNyT
(azaz: Első Bolyais Nyugdíjastábor)
X. feladat: TequilanA legvégén pedig az újraavatottak megkapták a 'jutalmukat', egy BC-s sapkát.
A színválaszték (az első kép hátterében ott a nagyedik szín is J)Mint már a BGyT beszámolónál olvasható, jövőre újra ide jövünk bulizni, hiszen semmi kifogásunk nem volt a hellyel szemben; viszont az időpont várhatóan a fiatal Bolyaisoknak is jó lehet, mivel az ideinél nagyságrendileg egy héttel később kezdődik majd a XV. BVT. Reméljük, így Ők is ugyanolyan jól fognak szórakozni, mint mi idén. A jubileumi találkozó 2009. július 3-tól 5-ig lesz megtartva, a szerződés már a kezünkben van, az ideihez nagyjából hasonló konstrukcióval, így jelentős 'áremelés' nem várható. (A BGyT VI. ennek megfelelően július 5-től 10-ig lesz megtartva.)
Pár 'egyéb' hangulatkép a táborbólKészítő:
Joci
Segítő:
Rufi (kisebb, nagyobb javítgatásokkal)(Itt, alant pedig a tábor alatt készült plakátok nézhetőek meg.)