XIII. Bolyais Világtalálkozó
2007. augusztus 24-26.
Gemenci SzabadidőközpontKedves Bolyaisok!


Mivel már nagyon közel járunk a jelentkezési határidőig (május 15. ), így ezúton (is) figyelmeztetünk arra, hogy ha még nem tetted meg, akkor jelentkezz az idei találkozóra (mindezt megejtheted a BVTjelentkezes@gmail.com címre való e-mail küldésével, esetleg a 30/569-3977-es telefonon élőszóban, vagy SMS-sel). És, hogy mire számíthatsz, ha eljössz? Hát jöjjenek az infók...


Szállás
Mint tavaly, így idén is Gemencen leszünk, ahol 2 apartmanos faházak (szobánként hűtővel, zuhanyzóval, 3 ággyal - a honlapjuk szerint TV-vel is) várják, hogy ismét megtöltsük őket 'élettel' J. Természetesen a sátrazási lehetőség is megoldható, mint a tavaly felmerült egy szobán belüli negyedik (ötödik (...)) ember polifoam-on, vagy matracon történő elszállásolása is (természetesen a tavalyi - és lentebb is olvasható - kitételekkel).
Maga a Szabadidőközpont egy elkerített területen fekszik a Gemenci ártéren belül, és saját játszótérrel, büfével, parkolóval van ellátva. Közel található a kisvasút végállomása; valamint kishajózási, múzemlátogatási és lovaglási lehetőségek is megtalálhatók még itt (magyarul: lehet kirándulni is a környéken).
Szobabeosztás majd augusztus elején várható, addig viszont szívesen vesszük a jelentkezéskor az olyan jellegű kéréseket is, hogy kivel szeretnétek egy szobában lenni a hétvégén (vagy hogy kivel nem J).
Azon kívül akik nem autóval utaznának le, azoknak idén is tervezünk egy közös leutazási lehetőséget tömegközlekedéssel (várhatóan a tavalyi időpont körüli vonat+busz kombináció lesz ez, de pontosabbat majd a Bolyais honlapon lehet majd olvasni - http://bc.csoma.elte.hu). Akit érdekel, az kérjük, hogy ezt szintén jelezze!


Étkezés
A helyi Trófea étteremben fogunk idén is enni, ahol bőséges, és finom adagokkal várnak minket (legalábbis tavaly még így volt). Bár még a menü konkretizálásáig nem jutottunk el, de valószínűleg megoldható lesz helyben a különböző allergiások helyzete is (mivel ez egy folyamatosan nyitvatartó étterem, így biztosan nem csak a mi menünket fogják elkészíteni), de erről pontosabb információkat a fenti jelentkezési e-mail címen lehet majd kapni az érdeklődőknek.
Ráadásul a tavalyi siker után Kacsa ismét elvállalta, hogy szombat este főz nekünk egy kis vacsorát. Idén a választása a "vörösboros nyúlpaprikás szalonnás lebbencsen fokhagymás juhtúróval (vagy igény szerint tejföllel)" nevű alkotásra esett. Biztosan finom lesz!


Programok
A hely által adott programokon túl (múzeum, lovarda, kisvasút, kishajó, stb.) lesznek előre szervezettek is. A péntek estére egy 'kisebb' koncert van tervezve (ismét Pepe vállalta ennek az összehozását), szombaton ebédtájban egy vicces borkóstoló várható (Nassanyi szereplésével), este pedig egy meglepi program, melyet várhatóan DJ. Halál fog lezárni egy 'levezető' buli kapcsán.


Árak
Elsősorban egy felhívás: Aki jönne, de éppen anyagi problémákkal küzd, annak üzenjük: mindenben meg tudunk egyezni, akár a második részletnek a BVT után történő fizetéséről is! Ehhez az Alapítvány biztosítja a fedezetet. Egyeztetés szintén a fenti email-címen!

És akkor jöjjön a lényeg...
A teljes tábor várható költsége: 12.500,-Ft/felnőtt - 3 ágyas szobákban -; vagy 8.000,-Ft/felnőtt - sátorban, vagy szobában 'sokadikként' (ezt csak akkor választhatod, ha (1) már minden apartmanhely ki van adva, az apartmanban te vagy a negyedik (ötödik, hatodik, stb.), és persze az első három fizetőssel megbeszélted; vagy (2) ha 3-nál több főből álló családdal jöttök).
Kisebb gyerekeknek a szállás ingyenes, ha nem használnak apartman ágyat (pl. hoznak a szülők kiságyat). Emellett lehet ketten is egy háromágyas szobát kérni némileg drágábban, mint az 'alap' fejenkénti szállásdíj, de olcsóbban, mintha 3 ágyra kellene fizetni - ennek részleteiről is lehet e-mail-ben érdeklődni.
Az idegenforgalmi adót (250Ft/felnőtt/éj) a fenti ár nem tartalmazza, azt mindenkinek a helyszínen külön kell fizetnie!


Fizetés
Ahová pedig a pénzt el kell juttatni:

Bolyai Club Kollégiumi Alapítvány
OTP   1 1 7 1 1 0 3 4 - 2 0 8 4 2 4 9 1

Kérjük, hogy a megjegyzés mezőben feltétlenül tüntessétek fel, hogy mire is külditek a pénzt, valamint hogy hány személy számára fizettetek (pl.: BVT, 2felnőtt+1gyerek)!


Határidők
Œ  Jelentkezési határidő, valamint az első részlet (a teljes ár fele) befizetésének határideje: május 15.
  Második részlet befizetésének határideje: július 15.
Természetesen az árat lehet egyben is fizetni, és egyénenként fizetési határidő eltolásra is van lehetőség.


A mostani levél végére pedig pár hasznos link:
"   Lejutási lehetőségek, és képek a táborról, a környékről: http://www.bolyaiclub.hu/BVT/BVT2006.html
"   BVT információs oldal (innen elérhetőek az aktuális infók is): http://www.bolyaiclub.hu/bvt.php
"   Az idei BVT népszerűségéről (J): http://tinyurl.com/2jyl4t