BVT 2007
2007.VIII.24-26.
Gemenc-BárányfokJelszó: mint tavaly! (Nem pedig: mint a vaj! J) Oda mentünk, ahol tavaly voltunk, és ugyanúgy augusztus végén. Sajnos, a hasonlóság tovább is kitartott: kevesen jelentkeztek, és néhányan még vissza is mondták. De csak ennyi volt a baj, mert ennek ellenére -ebben is a tavalyi mintára- fergeteges buli volt! És egy nagyon fontos újdonság, ami még meg is emelte a rendezvény fényét: sok "fiatal" (értsd: jelenlegi klubtag) is lejött. Végre!!! És -úgy tűnt- jól is érezte magát...
Az eseményt Joci szervezte. Ezúton is köszi! Illetőleg ha már itt tartunk, akkor kissé előbbre haladva: a szombati buli elején került átadásra a 2007 évi BOT (Bolyai Club Oszlopos Tagja) díj, amit Joci kapott (2007 BOT), teljesen megérdemelten. Ezúton is gratula!!!


Pénteken egy kicsiny, ám lelkes csapat ismét vonattal közelítette meg a helyet, amelyben Balu többé-kevésbé sikerrel pótolta Fefét J... Délután négykor (na jó: fél ötkor) már rotyogott a vacsi: Nassanyi főszakács és Kacsa kukta közreműködésével nagyon finom marhalábszár-gulyás [szerintem babgulyás volt (igaz, marhalábszárból) J - a szerk.] készült, amihez Zsu pucolta a krumplit, Duda inspiratív megjegyzéseivel kísérve. (Külön érdemes megfigyelni a fakanál merész koncepcióját, ami a szagelszívó-brigád hatását tükrözi...)
Este, mikor elkészült, Kacsa kukta osztotta az éhes nagyérdeműnek.


Azon este során, ami egyébként idén is fantasztikus hangulatban telt el. Az "Old Bolyais Band" ("Nyilvános Főpróba Zenekar") idénre is tiszteletreméltó alapossággal felkészült és fantasztikus koncertet adott. A rajongók alig engedték, hogy abbahagyják...

A közönség is kitett magáért... "A fiatalok jól érezték magukat" (Š by Lacika)

Fellépett a jól képzett énekhanggal és széles repertoárral rendelkező Sakál Vokál is.

Ezúton is köszönet a zenekarnak. Legközelebb BAMBI-2-n találkozunk, legalábbis reméljük!


Másnap hozták a reggelit, majd ebédre a pizzát. Volt, aki elment lovaskocsival meglátogatni azt a több ezer szúnyogot, aki előző este nem követte mintegy tízezer társát a bulin való részvételben... Aztán elérkezett a nap (egyik) fénypontja: Nassanyi, a "szomáliai szomalié" badacsonyi borkóstolása.

Aztán beindultak a vacsora előkészületei is. Kacsa főszakács és Nassanyi kukta (fordított szereposztás) nekiállt a nyúlpörköltnek. Kajaosztás után volt egy kis vetítés az elmúlt év eseményeiről, valamint bemutattuk a jövő évi tábort. A BOT-díjátadás után DJ Halál elfoglalta immár megszokott helyét a zenepultnál, és hajnalig nyomta... (És majdnem kifelejtettem Toti mechanikus félautomata SMS-üzenőfalát...)

Vasárnap reggel már csak a feltápászkodás-összeszedelődzködés maradt... És ismét búcsút inthettünk egy végül is nagyon jól sikerült Bolyais Világtalálkozónak... ahol többek között megtudtuk: krumplival rendelkező emberekkel szomszédos szobában nem jó lakni J Mindig több az ember, ha tanul valamit!!! Viszont az a filozofikus hangvételű kérdés eldöntetlen maradt, hogy ha a megfagyott dobozos sört ...hmmm... hát "felhelyezik" valakinek, az külsőleg avagy belsőleg történt alkalmazásnak tekinthető?!?!?

Na jövőre itt folytatjuk... de helyileg és időben nem itt: Novára költözünk és ismét június végére kerül a tábor.
XIV. Bolyais Világtalálkozó:    2008. június 27. péntek (vacsora) - 2008. június 29. vasárnap (reggeli)
V. Bolyais Gyerektábor:           2008. június 29. vasárnap (vacsora) - 2008. július 4. péntek (reggeli)

Búcsúzkodásnál többször elhangzott: a Showhajtáson vagy a december eleji programokon találkozunk!