III. Bolyais Gyerektábor (BGYT3) * 2006. július 1-7. CsertőTisztelt BGYT3 résztvevők!


Már csak néhány hét van a tábor kezdetéig, amit mindannyian nagyon várunk. Az alábbiakban beszámolunk a szervezés jelen állásáról, valamint a táborral kapcsolatos tudnivalókról.

A szállást július 1. szombat du. 15 órától lehet elfoglalni, a 19 órakor kezdődő vacsoráig jó lenne, ha mindenki odaérne. A tábor a 67 sz. út felől a Csertő települést jelző tábla után közvetlenül jobbra található kastély (meglehetősen szűk) kapuján behajtva közelíthető meg. Terveink szerint készítünk táblákat BGYT3 felirattal. Tudomásunk szerint mindenki autóval jön, feleslegesnek találtuk a menetrendeket kiírni (térkép a levél végén). Tábornyitó 19.30-kor a vacsora után.

A szobabeosztás elkészült, erről a későbbiekben tájékoztatást kaptok a lev.listán, jelenleg még finomítás alatt van. A szobák úgy kerülnek elosztásra, hogy a kisgyerekes családok kerültek a 3-4 ágyasokba, a nagyobb gyerekeknek kialakítottunk egy lány-, ill. egy fiúszobát. A lányoknál hivatásos "erénycsőszöket" alkalmazunk, Pakai és Pámer mama személyében, akik hétfejű (bocs kétfejű) sárkányként, leányainkra vigyáznak a helyi és külsős "csődörökkel" szemben J. A fennmaradó helyekre osztottuk el a felnőtteket, az anyukáknak (gyk.: pletykafészek J) és az apukáknak (gyk.: horkolós-szoba J). Felhívjuk a figyelmet, hogy ennek megfelelően csomagoljanak a családok, hogy ne kelljen szobáról szobára rohangálni, ha valamire szükség van.

A tábor programját már korábban megírtuk, most néhány szót erről is szólnánk. A hagyományos tábori programok mellett kiemelt helyet foglal el a keddi kirándulás, ami a tábor egész költségvetésének 70%-át emészti fel. Reméljük ennek megfelelően mindenkinek nagy élményt nyújt majd. A táborból két busszal (a nagy létszám miatt egy nem elég J) utazunk Szigetvárra, ahol a hely nevezetességét a várat tekintjük meg szakavatott vezetővel, majd irány Orfű, a malommúzeum. Délután az orfűi strandon áztatjuk megfáradt testünket, a nap zárásaként pedig megtekintjük az abaligeti barlangot. Ha nem lesz strandidő, akkor a délutáni dagonyázás helyett a pécsi állatkertbe látogatunk el. Lényeges tudni, hogy a strandbelépőt ill. az alternatívaként választott állatkerti belépőt mindenki maga fizeti, mert ez sajnos nem fért bele a központi költségvetésbe. Kiemelt program továbbá a csütörtöki záróest, szintén hagyományosnak mondható műsorokkal, ahol a gyermekeink feladatként kapott bemutatóin kívül egy nem kevésbé színvonalas, felnőttek által bemutatott darab is színpadra kerül, valamint - a tervek szerint - kialakulóban van egy meglepetésműsor is, Bigjuci szervezésében (Pakai-Pámer szak, 3. évfolyam, Rufi-szakcsoport J). Minden napról videó-felvételt készítünk, lesznek továbbá a napi aktuális eseményekről készült "nagyon komoly" fényképes tablók. (A videókról a tervek szerint DVD-film készül, a’la Fityusz J)

Az egyik legfontosabb dolog a kaja J! Hiszen, mint a mondásból tudjuk, azért élünk, hogy együnk J. Idén először a tábornak saját hivatásos dietetikusa van. Ez azért nem semmi ugye J! Az étkezéssel kapcsolatos minden igényt vele kell megbeszélni (a jelentkezéskor az igények elhangzottak, akinél azóta felmerült valamilyen elvárás, kérjük, jelezze a bgyt3@freemail.hu címen, Berzsán Gabinak címezve!) Napi három étkezést biztosítunk, reggeli (hideg), ebéd és vacsora (meleg) elosztásban. Lesz továbbá egy hagyományos abrak-asztal, amin megtalálható lesz tea, kávé, ásványvíz, szörp, kenyér, vaj, lekvár. Figyelem! Szénsavas (kivéve ásványvíz) és dobozos üdítőket nem veszünk! Ezen kívül más nem lesz központilag beszerezve, ha igény van, akkor - saját költségen - megrendelhető bármi a bevásárló brigádnál (vezetője: Joci)! A kisgyermekek szüleinek is maguknak kell gondoskodni a főétkezéseken kívüli egyéb "etetésekről", mikró, tűzhely, hűtőgép van! A táborban van tányér, evőeszköz, ha valaki a sajátját szeretné használni, az hozzon.

Még egyszer felhívjuk a kullancsveszélyre a figyelmet, mindenki saját belátása szerint, orvosával (gyógyszerészével J) konzultálva védekezzen, vagy oltassa be magát. "Doktor" Beanéni lesz a tábor egészségügyi felelőse, nála alapvető gyógyszerek, kötszerek stb… lesznek, saját állandó gyógyszerekről mindenki gondoskodjon.

Lehetőség szerint társasjátékokat, labdát és egyéb olyan dolgokat, amivel a gyerek szereti elfoglalni magát, mindenki hozzon, minél több lehetőség van, annál színesebb lesz a tábor.

A tábort július 7-én pénteken reggel 10 óráig el kell hagynunk, kérjük, hogy akiért jönnek, ezt vegyék figyelembe.


                Tisztelettel:

A szervezők


A térkép: