III. Bolyais Gyerektábor (BGyT3)
2006. július 1. szombat – július 7. péntek.Kedves Bolyaisok és Bolyais Gyerekek!


A BGyT idén ismét új helyre költözik, ahol reményeink szerint a körülmények jobbak lesznek, mint tavaly. A változás lényege, hogy a közös helyiségek nagyobbak, több lehetőséget adnak, mint a Dombori-táborban, ahol esős időben (volt belőle éppen elég J) meglehetősen zsúfoltan voltunk.
Az új helyszín Csertő, ami Szigetvár város közelében van, gyönyörű környezetben. A szállás minősége a tavalyihoz hasonló, talán valamivel még jobb is.
A helyet először az őszi szünetben Pakai Jucus és Rufi derítette fel, majd dec. 31-én Picur, Vera és Nassanyi is megtekintette.
Idézet a felderítők beszámolójából:
"Az egész egy szép nagy park szélén van, ami maga elkerített. Van egy felújítás alatt álló kastély... Az ebédlő külön épület (ezt használhatjuk saját célokra is!!! – a szerk.), de rendes kövezett járdán egy perc alatt át lehet érni. Elkerített ’európai’ fajátszótér, megfelelő füves terület focizni (kiskaput adnak rá), két elkerített teniszpálya... A park szélén karám, ahol lehet lovagolni is... A parkoló egy zúzott köves terület, elégségesnek tűnt.
A földszinten 5 tízágyas, 1 ötágyas, valamint 2 négyágyas szoba van. Az emeleten van 5 négyágyas és 3 háromágyas (ezek elit szobák, talán a kisgyermekeseknek). Ez összesen 92 férőhely. A tízágyas szobákat nem kell feltölteni, csak annyi ágyat fizetünk, amennyit foglalunk! ... Ötven (50) fő felett már miénk az egész!!! (A teljes képhez hozzátartozik, hogy a földszinti folyosó legvégén van egy szolgálati lakás, ahol a gondnok-néni lakik, de rövid benyomásunk alapján ebből nem lesz probléma: rendes és gyerekbarát."


Az anyagiakról:

Alapítványunk a BGyT megrendezésére 320e Ft támogatási keretet szavazott meg, ez terveink szerint fedezi a tábor összes programjának költségét, tehát a táborozóknak csupán a szállásdíjat és az étkezést kell fizetni, ami a tavalyi táborhoz mérten nagyságrendileg nem változott! (Figyelembe véve persze, hogy ez két nappal hosszabb tábor!)

A tábor részvételi díja: 20.000,-Ft/fő egységesen felnőtteknek és gyerekeknek. Ez tartalmazza a szállást és a napi háromszori étkezést. (A 3év alatti gyermekeknek nem kell fizetni!)
A csak hétvégére (szo-vas) érkezők (pl. sztahanovista apukák, akik elkísérik a családot, de dolgozni kell menniük) 6.000,-Ft-ot fizetnek.


A programról:

Már elkészült az első programterv napra lebontva, de ez még változhat, ezért nem részletezem. Egyrészt szívesen várunk ötleteket, másrészt jelentkezőket konkrét tervekkel, amivel színesíteni lehet a gyermekek táborozását.
Ami biztosan lesz: egész napos kirándulás (Szigetvár, Orfű stb.), játszóház, kézműveskedés, erdei akadályverseny, házimozi, főzőverseny, rajzverseny, autentikus gyerek- és felnőttműsor stb.
Mindenki – a felnőttek is!!! – kap pólót (a tervek szerint sapkát is)! Ehhez a jelentkezésnél meg kell majd írni a jelentkezők méreteit is.


Jelentkezni lehet:

Email-ben: bgyt3@freemail.hu
Levélben: Nagy Sándor 1221 Bp. Jegenye u. 21/B
Telefonon: (06) 309-771-201


Határidők:

Előzetes szándéknyilatkozat:     2006. március 15.


Ez egy előzetes felmérés, ugyanis nagyon fontos , hogy a szervezők tudják, hogy kb. hány főre számíthatnak, ez még nem kötelez semmire, visszavonhatod, ha közbejön valami.

Jelentkezési határidő:     2006. április 15.

Előlegfizetési határidő:     2006. április 15.


Ez a teljes részvételi díj 50%-a (ill. megkeresés alapján egyedi %)

Fizetési határidő:     2005. május 31.

Fizetés átutalással az alapítvány számlájára!!!
OTP 11711034-20842491
Lehetséges részletekben is fizetni – tavaly is működött a dolog! –, az igényeket az előzetes jelentkezéskor kérjük jelezni!


A tábor "tiszti kara":

Táborvezető – Pakai Jucus,
Nővérke – Beanéni,
Dekor – Picur,
Játék – Tütyi,
Dietetikus és Helyi Erő – B.Gabi,
Pénzügy – Rufi,
Stúdiós – Fityusz,
Híradós (és akihez minden szervezési, bonyolítási ügyben lehet fordulni a tábor előtt, közben és után) – Nassanyi.