BVT XVI.
2010. VII. 2-4.
Nova. Ismét. Nem mintha ez rossz lenne, hiszen a hely folyamatosan változik. Idén használhattuk a kemencét (pénteken este finom sültek készültek benne), befejezték a hátsó részre vezető utat (ha lett volna sok víz, akkor sem sárban lehetett volna végre eljutni a kis társalgó részhez), és különböző projektekre nyertek pénzeket (a meleg víz egy részét napenergiával állítják elő, illetve részleges szelektív hulladékgyűjtés is volt). Vagyis szépül, korszerűsödik. Nekünk meg egyre jobb élményt ígér, illetve ad.
A kemence használat közbenMaga a BVT a szokásos oldalát mutatta: szórakoztunk, ahogy csak tudtunk. Volt, aki az ajtó nyitását fejszével próbálta megoldani; volt, aki az esküvője előtti keresztelkedését oldotta meg (lásd: video-album is); voltak, akik kiélték főzőcskézési lehetőségeiket; volt, aki zenei, vagy egyéb kultúr- (pálinka) programokat adott; és voltak, akik csak élvezték az egészet. De a lényeg a részletekben lakozik (pl. idén is volt ingyensör, ingyenbor és ingyenvíz J; illetve idén is volt foci világbajnokság a tévében)...
A 'megkeresztelkedés' vége Fürdés, fürdés, fürdés ... Vizibüfé J
ÉletképekPénteken délután a Kacsa-Maugly-Nassanyi trió készített egy zöldséges (borsós) ragut (csülökkel, marhalábszárral); illetve a kemencében sütöttek csülköt és csirkét; majd utánuk Halcsi és Kacsa adták a napi zenei programot (Kacsa egy általa ígért 1-1,5 órás video-összeállítással készült, Halcsi pedig a fel- és levezető zenékkel).
Vacsora előkészületek A kemencés sültek
Péntek esti buliképekSzombaton a Nassanyi féle reggeli pálinkás ízlelgető program után egy spontán focimeccs vette kezdetét (ami után egy spontán röplabda-esemény is összejött), majd a napi főzőcske-felelősök kezdték meg a munkájukat. A Duda-TéLaci-Jani trió egy csülkös babgulyással készült, illetve tárcsán sütöttek husikat (volt valami szárnyas, illetve malac is), zöldségeket (hagyma, ...), gyümölcsöket (ananász, alma).
Volt választék Prezentáció Gulyás Tárcsás sütögetés Hamar elfáradó
Akik csinálják ... (a sportolók)
... és akik nézik (a sportolókat)Este kiderült az idei BOT díjazott személye, kisorsolásra került Kacsa felajánlása (a zenei programba való segítő emberek között), majd pedig a vegyes zenekar (Old Bolyais Band fele, illetve a Nyilvános Főpróba Zenekar fele) adott egy kis koncertet.
Az idei BOT-os A táncos kedvűek csoportja A szünetben pihenők
A zenekar Hangosító-mindenes Az idei zenei felfedezettek

A vasárnap a szokásos pihenésé, elbúcsúzásoké, és a BGYT-re felkészülésé volt (még a pálinkás jó reggelt kívánás is kicsit megcsúszott, mert Nassanyi nem ért rá megtartani, a kinevezett helyettes -Petrucsió- pedig kicsit késve kelt).Az idő is jó volt hozzánk (csak pénteken volt egy 5-10 perces kis zápor), a tó vize is jó volt, és voltunk sokan. Negatív dologként (mert nem minden tejfel) Nonó kisebb balesetét lehet említeni; illetve még Kacsa újfajta ajtónyitási technikáját és a tábor routereinek nem megfelelő üzemelését - ez utóbbi kettőt végül Fityusz oldotta meg/hozta nullszaldósra - és Piftáék leutazásának nehézségeit. (Meg talán még a szombat este érezhető a zenélésre való táncolási hajlam erős visszaesését, mely a szünet utáni pár fős hallgatóságban mutatkozott meg.) Valamint még egy dolgot lehet említeni, ami nem a pozitív dolgokat erősítette: a viszonylag sok el nem jövést. Voltak páran, akik előre jelezték, hogy jönnének, de aztán nem voltak ott. Néhányan legalább előre szóltak, hogy nem tudnak ott lenni (volt olyan is, aki legalább maga helyett talált mást); de voltak olyanok, akik még se egy telefon (vagy akár sms), se egy e-mail üzenetre sem vették a fáradtságot. Ejnye! Ettől függetlenül az összkép idén is egyértelműen pozitív volt, és remélhetően jövőre sem adjuk alább.Készítő:
          Joci(Itt, alant pedig a tábor alatt készült és lefényképezett plakátok nézhetőek meg.)