BVT XV.
2009. VII. 3-5.
Nova

Rövid összefoglaló egy kisjubileumi találkozóról

Mit is lehetne elmondani erről az eseményről, így majdnem fél év után? (A jó dolgokat/élményeket hagyni kell ülepedni. J) A megszokott hangulat, a lassan hagyománnyá váló Old Bolyais Band koncert, a teljesen kielégítő (nem úgy! J) hely, és a társaság ismét összejött. Bár a létszámban nem látszott a válság hatása (majdnem megtelt a 130 férőhelyes ház), de sajnos voltak olyanok, akik nem tudtak eljönni, pedig az előző években folyamatosan jelen voltak. Ennek ellenére reméljük, jövőre már nem kell nélkülöznünk a társaságukat...
Az időpont alapján lehetett számítani a fiatal Bolyaisok jelentős részvételére is (hiszen idén már nem a vizsgaidőszakba esett a BVT), ami részben be is teljesült. Jöttek páran újak, de viszonylag sokan el is maradtak (remélhetően csak a válság miatt).A hely egy kicsit változott a tavalyi évben megkedvelthez képest. Épült egy kis gyerekjátszótér, készült egy kemence, ami ugyan még nem volt használható (majd jövőre), de egy fedett helységgel lett elkészítve, így az idei esősebb időben tökéletes kis hely volt beszélgetésre, pihenésre, játékra, és sok minden másra. Lecserélték a karambol biliárd asztalt egy pool-ra, így idén már használtuk is. Egyedül csak a sok eső miatt (?) 'bezöldült' tó fürdésre (majdnem teljesen) alkalmatlansága volt negatív élmény (meg a vizibicajok eltűnése). Viszont vittünk egy nagy sátrat a vízpartra (elvileg a nagy meleg ellen, de végül inkább az eső ellen használtuk).

A zöld tó A sárba ragadás Hátérben a fedett rész A felállított sátor A 'pihenő' sátor

Ráadásul a sok jelentkező miatt idén (pár év kihagyás után) ismét volt ingyen sör, és bor (meg az alkoholt nem szeretőknek ásványvíz). Bár a sör nem csapolt volt (dobozos), a bor nem Tokaji (Nassanyi által szerzett Balaton-felvidéki), de a minőségükkel nem volt probléma, és melléjük sikerült egy hűtőt is szerezni (bár ez inkább fagyi-fagyasztó volt, így estére le kellett húzni az áramról, mert reggelre befagyott benne minden).A programok a tavalyihoz hasonlóak voltak. Pénteken este egy jó adag buli, szombaton kóstolás (idén a borvidékek további felfedezése helyett egy kicsit áteveztünk a pálinka vizeire), este pedig egy második buli 'karaokee' címszóval; illetve a hagyományos BOT díjátadó sem maradt el (idén Bazsi kapta meg, amit jól megérdemelt J).

A pálinkák Kóstolás
(a háttérben a kemence)
Az idei BOT-díjas karaokee közben
(a zenei 'élmény' mellé jár a vizuális is J)
Karaokee minden mennyiségben - 1. rész
Karaokee minden mennyiségben - 2. rész Ez is karaokee?!?!

A kaja terén sem volt változás: a reggeli svédasztalos, a vacsi pedig saját készítésű volt - pénteken Maugly és Nassanyi főzőcskézett; szombaton pedig Balázs és Jani ált a fakanál mellé. Mindkettő művet csak dícsérni lehet, de ez már talán nem is újdonság.

Készül a pénteki vacsora - 3 részben A szombati előkészülete

Egyedül a közös leutazást lehet említeni, mint olyant, ami idén elmaradt (és amit hiányoltam). A tavalyi vonatos-buszos társaság egy része nem is jött idén, a másik része pedig nem is akkor jött; de talán majd jövőre...Készítő:
Joci(Itt, alant pedig a tábor alatt készült plakátok nézhetőek meg.)