Kedves Bolyaisok!


Először próbálunk nagyobb lélegzetű közös Bolyais kirándulást szervezni külföldre, méghozzá névadónk nyomába Erdélybe. Miután ez nyilván több napos lehet csak, igyekeztünk valamilyen szünet köré "belőni". A tavaszi szünet a húsvét miatt le lett szavazva, a nyár ugyebár elég esélytelen, maradt az őszi szünet (ill. az okt.23-i munkaszüneti nap). Mindenképp közös "fílinget" szerettünk volna, ezért a buszt választottuk, kizárva az egyedi autókázásokat.

A terv mögé felsorakoztak támogatók is, így az Alapítvány is beszáll a költségekbe 72eFt-tal, valamint az első napot leszámítva 4 éjszaka ingyen szállást kaptunk Ivó község területén. Ez három ház, ami kb. 30 fő számára biztosít kényelmes szállást.

Az előzetes felmérés során több mint 40 fő jelezte komolyabb érdeklődését, ezért viszonylag szigorú feltételekkel írtuk ki a túrát. (Mégsem lehet kint aludni, mert lejönnek a farkasok, és ez nem igazán vicc...) Szintén a közvélemény-kutatás alapján nem Budapestről indulnánk a közös busszal, hanem Marosvásárhelyről, oda- és visszajutás egyénileg (főleg repülő, de ki hogy akarja). Ez volt a többség igénye.

A gazdasági válság és sok más tényező azonban közbeszólt, és ténylegesen 18 fő jelentkezett. Ez a költségvetést nem érinti, csupán a támogatás "per fő" összege romlik (azaz többet költünk egy főre a közösből, jelenleg ugye 4.800,-Ft-ot). És bár bizonyos szempontokból előnyös is a kisebb létszám (közös programokra indulás, kajálás, stb.), mi mégis úgy gondoljuk, hogy mehetnénk többen... Bár "több ember => több álláspont => több vitatkozás", de hát hiába, mi mazochisták vagyunk!...
...viszont okosak is J, ezért egyértelműen leírtuk, mit vállalunk "ezért a pénzért", és mik a pontos peremfeltételek (mert azért ez nem egy nagyvisnyói kircsi... nem tudunk egyedi igényeket kielégíteni).

Lényeg a lényeg: még lehet jelentkezni!
A határidőt a BVT végéig kitoltuk.

Kedvcsináló: mindenképp meglátogatjuk a Bolyai múzeumot, megkoszorúzzuk Bolyai sírját, elmegyünk Székelyderzsre az erőd-templomhoz, kirándulunk a Szent-Anna-tóhoz és a Mohos lápra, megyünk a Hargitára... Részletes és pontos programterv a honlapon (www.bolyaiclub.hu), ugyanott egyéb infók, feltételek, menetrendek, jelentkezési lap, miegyéb... Továbbra is csak saját kezűleg kitöltött és aláírt, hozzánk postázott lapon fogadjuk el a jelentkezést!
Bármilyen kérdés esetén forduljatok hozzánk bizalommal! (rufi11@freemail.hu)
A BVT-n szóban is szívesen válaszolunk minden kérdésre, ill. igyekszünk egy rövid bemutatót is csinálni (hiszen előőrsünk a helyszínen is végzett már "felderítést").

Tisztelettel:
A szervezőbizottság (Bazsi, Nassanyi, Pepe, Rufi)

Ui.: Bolyai azon igen kevés magyar híresség közé tartozik, akikről a hálás utókor krátert nevezett el a Holdon. Úgyhogy a következő nagyobb léptékű kirándulás... (Simonyit már felküldtük körülnézni!) J

Bolyai kráter, átmérő: 50 km, szélesség: 36° D, hosszúság: 134° K